Witam wszystkich !
Razem ze znajomym planujemy założyć działalność opierającą się na realizowaniu zleceń typu : muzyka/dźwięk do reklam, gier i innych form audiowizualnych.
Rozważaliśmy oczywiście założenie spółki z.o.o ale dowiedziałem się ostatnio, że na założenie spółki nie można otrzymać dotacij z UP.
Myśleliśmy również o JDG, natomiast tutaj kłopotliwym byłoby rozliczanie się. I to kto kogo by zatrudniał i dodatkowe koszta z tym związane. Chociaż plusem niewątpliwie byłaby możliwość otrzymania dotacji na sprzęt itp.
Podsumowując : Jaki rodzaj działalności polecilibyście, albo kombinacje kilku (na przestrzeni najbliższych lat), na prowadzenie tego typu działalności ?
Przy czym ważne są dla nas :
- Możliwość otrzymania dotacji
- Wygodne rozliczanie się między sobą
- Ulgi na start np. Mały ZUS itp.
PS Obaj mamy mniej niż 26 lat, nie wiem czy zwolnienie z podatku znajduje zastosowanie przy prowadzenie działalności ale jak tak to też ma to dla nas znaczenie.
Pozdrawiam
Łukasz
Typ działalności dla studia kreatywnego
Szukasz porady? Masz wątpliwości i chcesz usłyszeć czyjąś opinią? Zajrzyj tutaj,
Re: Typ działalności dla studia kreatywnego
Post autor: Łucja »
Tak naprawdę ja właśnie teraz na poważnie rozważam założenie spółki za granicą i chcę w takiej formie prowadzić moją działalność. Fajnie, że firma http://www.thompsonstein.com/ bez najmniejszego problemu jest w stanie zapewnić mi kompleksowe wsparcie prawnopodatkowe.