Jak poprawnie dawkować witaminę D?
Szukasz porady? Masz wątpliwości i chcesz usłyszeć czyjąś opinią? Zajrzyj tutaj,
- kapka
Re: Jak poprawnie dawkować witaminę D?
Witaminę D powinno sie suplementować głównie w okresie jesienno zimowym. Dużo jej jest w dobrej jakości olejach, tłustych rybach morskich. Głównym skutkiem niedoboru jest pogorszenie nastroju. Mogę podesłać fajny artykuł https://pelafenlek.pl/witamina-d-normy-dawkowanie/
- cyrylica
Z tą suplementacją tylko w zimie nie jest to prawda, cały rok się powinno o niej pamiętac, przy naszym klimacie mamy gwarantowne niedobory, w lecie niby słońca więcej ale przecież smarujemy sie kremami z filtrami i ta witamina nie jest produkowana w takiej ilości jjak potrzeba, kupiłam sobie kiedyś estrovitę skin i ten suplement oprócz kwasów omega miał też witaminę D, więc tak cąłościowo wplywał na organizm, skórę, włosy, muszę sobie znów kupić
- Arina
Też uważam, że warto wprowadzić, szczególnie do diety dziecka, w czasie od jesieni do zimy, kiedy słońca jest niewiele produkty z witaminą d których wbrew pozorom jest naprawdę sporo.
- Mela
Ja podaję mojej córce Estabiom Junior, probiotyki, które dodatkowo w składzie zawierają właśnie witaminę D3. Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie, żeby podać dziecku w to w jednym produkcie i co też ważne, wystarczy raz dziennie.