hej. Mam do was pytanie. Prowadzicie własną restaurację? Jeśli tak, to na jaki sprzęt i jakich dostawców trzeba zwrócić uwagę? Szukam dobrych porad dla osób, które chcą otworzyć coś własnego. Jaki styl kuchni teraz jest na czasie? Chyba wegan i wege, ale co poza tym?
W ostatnim czasie właśnie do mnie do restauracji zamawiamy doskonałej jakości folie termokurczliwą, która dostępna jest w sklepie https://e-opakowania.info/50-folie-termokurczliwe . Dzięki niej chronicie żywność przed wilgocią, kurzem i innymi zabrudzeniami, więc jak najbardziej warto na nią postawić.
A co powiecie na własną cukiernię? Mi się taki biznes marzył od lat - kocham piec ciasta! Dlatego w końcu podjęłam odważną decyzję i zakładam cukiernię:) Udało mi sie znaleźc też namiar na dobrego dostawcę maszyn cukierniczych, więc praca wre! jestem bardzo podekscytowana, bo rzuciłam pracę w korporacji, aby spełnić swoje marzenie z dzieciństwa. Trzymajcie kciuki!
Kluczem do sukcesu jest odpowiednie wyposażenie Twojej restauracji. Myślę, że meble ze stali nierdzewnej dostępne na stronie: https://gastromocni.pl/meble-ze-stali-nierdzewnej przydadzą się szczególnie w kuchni i na zapleczu. Są wytrzymałe, nie niszczą się i można je niedrogo kupić
Własna restauracja to świetny pomysł. Trzeba jednak pamiętać, że przed rozpoczęciem takiego biznesu niezbędne będzie znalezienie dostawców różnych produktów. Ja mam namiary na solidną firmę od olejów gastronomicznych https://trafinoil.pl/ i myślę, że warto siędo nich odezwać. Mają dobre ceny, dostarczają oleje w całej Polsce, mogą monitorować nasze zapasy i bezpłatnie prowadzić ewidencję odpadów. Generalnie kompleksowa usługa.
Fajny pomysł. Tylko postaw na coś, co ludzie lubią, Może pizzeria? Rzuć okiem tu https://www.gastropuls.pl/piece-do-pizz ... ndi-201046 - kupujesz piec do pizzy, zatrudniasz kogoś kto wie jak to robić i działasz. To taki biznes gastro moim zdaniem, który nie może się nie udać.
W naszej pizzeri wytwarzamy sosy na bazie sprawdzonej receptury. Pomaga nam w tym jakość pomidorów, które zapewnia hurtownia https://www.warzywa-pietras.pl/oferta . Smakowite i niezastąpione w konkretnej jakości. To właśnie za sprawą ich smaku nasze sosy mają w soboe coś, przez co nasi klienci nie potrafią oderwać się od tych pomidorków!
Nie mogło również zabraknąć wyrobow z czekolady. Odkąd https://sweetmill.eu/content/7-o-nas zapewnili nam kremy czekoladowe tego typu, produkcja idzie nam znakomicie. A nasze wyroby cieszą się ogromnym zainteresowniem na czym z resztą nam zależało. Skup się koniecznie na tek ofercie! Klienci wariują na tym punkcie.
Dobrego piwa też nie może zabraknąć. Jeśli chodzi o zaopatrzenie w piwo to nam fajnie współpracuje się z hurtownią alkoholi Zofmar Bis z Łodzi. Mają super wybór, kilkadziesiąt marek piwa rzemieślniczego i to dobrych marek jak Perun, Raduga, Pinta czy Faktoria, kupicie tam też podpiwki, kwasy chlebowe czy bezalkoholowe napoje gazowane, także warto sobie sprawdzić ich ofertę. Tu ją macie: https://www.zofmar-bis.pl/browary-rzemieslnicze.html Co więcej firma zapewnia własny transport zamówionych produktów na terenie Łodzi i okolicy no i ceny zdecydowanie mają przyzwoite.
Nasza restauracje serwuje tardycyjne, polskie dania także nie mogło zabraknąć kapusty! Zamówiona z oferty https://stan.pl/oferta/kapusta/ całkowicie sprostała naszym wymogom a przede wszystkim klientów. Prezentuje się to bardzo nieźle, także sprawdź co tam mają w zanadrzu. Jestem zdecydowanym fanem!
Jeżeli jesteśmy w temacie gastronomii i powiem wam, że warto testować swoich dostawców i wybierać tylko tych najlepszych. Ja długo kupowałam do swoje restauracji zwykłe makarony bo myślała, że makaron makaronowi nierówny ale myliłam się... Najlepsze makarony ma firma https://www.makaronyanna.com.pl/kontakt. Polecam sprawdzić bo porównuję smak do makaronu, który robiłam moja babcia na niedzielny obiadek
Od dłuższego czasu szukasz odpowiedzi jak poradzić sobie z tym problemem ? Otóż mam dla Ciebie wspaniałą informację! Poświęciłem trochę swojego cennego czasu aby dowiedzieć się więcej na ten temat i o to są wyniki moich poszukiwań : https://focaccia.pl/focaccia
Cześć. Powoli wyposażam swój lokal gastronomiczny, ale na razie dość ciężko mi to idzie. Zamówiłam dopiero kieliszki do grappy jeszcze sporo rzeczy przede mną. Na szczęście trafiłam na niezłe promocje na stronie sklepu gastromania.pl więc nie wyszło mnie to jakoś strasznie dużo.
Ostatnio nawet zainwestowaliśmy w opakowania do grzybów suszonych. Te, które dostarczyli https://jampol.pl/opakowania/ okazały się całkowicie spełniać moje wymagania. Ta jakość faktycznie robi wrażenie! Jestem absolutnym fanem takiej kompozycji, w końcu pozytywnie wpływa to na same grzyby.
Jaja to tak naprawdę jeden z podstawowych produktów, który można wykorzystać do przygotowania różnych potraw, do pracy w gastronomii. Plusem jest uniwersalność. Polecam tu zdecydowanie kontakt z https://jajolux.com.pl/ to producent jaj. Produkty dobrej jakości, naprawdę fajne, zdrowe, firma ogólnie rzetelnie podchodzi do realizacji zamówień
Bardzo ważną inwestycją okazało się postawienie na produkty dla przemysłu spożywczego. Zaproponowane przez https://www.holgerfood.pl/dla-przemyslu/ okazały się reprezentować jakość, której to poszukiwałem od bardzo dawna. W sam raz wpasowało się to w nasz nowy profil, serwujący cukiernicze produkty.
Zawiązaliśmy współpracę z firmą specjalizującą się w przetwórstwie owoców i warzyw a także pieczarek. Sa nam one niezmiernie potrzebne w potrawach, dlatego taka inwestycja była koniecznością. Pomocni na tym polu okazali się https://www.lomania.pl/Produkcja.html ze swoją ofertą, od nich zamawiamy co trzeba - to faktycznie robi wrażenie.
Zacznij od wyposażenia. Dzięki https://gastromarathon.pl/oferta udało nam się zadbać o wszystko, co najważniejsze. Oferta zapewniła nam piece konwekcyjno-parowe, urządzenia grzewcze, zmywarki z chemią profesjonalną i wiele innych, w tym wypadku niezbędnych elementów. Zdecydowanie zalecam skupić się na tym aspekcie, zyskaliśmy na tym za wszystkie czasy.
Wlasny biznes gastronomiczny to swietna sprawa, moze nie restauracja ale cos mniejszego z jedzeniem na wynos. OJciec kumpla otworzyl budkę z kebabem z franczyzą Bafra Kebab. Jeżdził ma szkolenia do Warszawy .https://franczyza.bafrakebab.pl/ w zasadzie wszystko pomagają zorganizować pozwolenia, lokal przygotować i zaopatrzenie zapewniają.
Szkolenia z zakresu żywności i opakowań były nam niezmiernie potrzebne. Dlatego właśnie odezwałem się do https://www.brcszkolenia.pl/szkolenia z którymi uzyskanie takiego efektu okazało się możliwe. Szkolenia zaoferowały mi wiedze, ktorej to poszukiwalem odkad pamietam. Na pewno wykorzystam to w dalszej pracy w branzy gastronomicznej.
Przecież to już wszystko zależy od Was i od Waszego podejścia do tematu. Wiem, że wieele osób faktycznie dzisiaj wykorzystuje nowoczesne rozwiązania i bardzo sobie je chwali. Moim zdaniem warto byłoby zajrzeć do https://www.schoellerallibert.com/pl/pr ... container/ i sprawdzić tego rodzaju pojemniki. Być może okaże się, że do Waszej gastronomii będą one pasowały idealnie!
kamilus35 pisze: ↑24 paź 2021, 19:54
Wlasny biznes gastronomiczny to swietna sprawa, moze nie restauracja ale cos mniejszego z jedzeniem na wynos. OJciec kumpla otworzyl budkę z kebabem z franczyzą Bafra Kebab. Jeżdził ma szkolenia do Warszawy .https://franczyza.bafrakebab.pl/ w zasadzie wszystko pomagają zorganizować pozwolenia, lokal przygotować i zaopatrzenie zapewniają.
nie wiesz jakie tam mają warunki?? Ile trzeba mieć na start? Takie budki to nawet jakby robili obostrzenia to będą otwarte, w dzisiejszych czasach trzeba cos takiego trzeba brac pod uwagę
Jeśli chodzi o warunki to trzeba mieć na start ok 40 tys, do tego przechodzisz przez jakieś rozmowy z doradcą czy przedstawicielem Bafra. A poźniej to już podpisanie umowy. Wszystko dostajesz podane na tacy czyli całe know how, dostawców, sprzęt, nawet mogą załatwić miejsce. Chociaż to ostatnie to lepiej samemu bo bardziej znasz specyfikę danej miejscowości lub miejsca niż ktoś z zewnątrz.
W dzisiejszych czasach restauracja to ryzykowny pomysł. Dużo bezpieczniej jest otworzyć food trucka. Przyczepkę do tego celu, która przyciągnie wielu klientów można zakupić w firmie https://shinetrailers.com/.
_______________________________________________________________________________
Też Wam chciałem doradzić, jeśli chodzi o wybór dobrej zmywarki przemysłowej. My pracujemy na sprzęcie od https://www.winterhalter.com/pl-pl/ i nie zamienimy na nic innego, chociaż nam polecano inne marki. Ta marka sprawdza się w 100%, jest bezawaryjna, cicha, idealnie domywa. Także nic dodać, nic ująć!
Kamiński pisze: ↑20 wrz 2021, 16:41
hej. Mam do was pytanie. Prowadzicie własną restaurację? Jeśli tak, to na jaki sprzęt i jakich dostawców trzeba zwrócić uwagę? Szukam dobrych porad dla osób, które chcą otworzyć coś własnego. Jaki styl kuchni teraz jest na czasie? Chyba wegan i wege, ale co poza tym?
Skoro otwierasz własną restaurację, pamiętaj aby od razu utworzyć też odpowiednią stronę, która byłaby wizytówką Twojej firmy. Zadbaj też o odpowiednią reklamę i pozycję w internecie tej strony. Myślę, że artykuł dostępny na tej stronie powinien okazać się dla Ciebie pomocny.
Również zakładam własną, małą restaurację. Do tej pory większe wyposażenie zakupiłam, pozostały mi mniejsze typu fartuchy kelnerskie. Ogólnie jestem już na finiszu. Te ostanie kupię chyba tutaj https://kitchenista.pl/fartuch-zapaska-kelnerska . Powiedzcie proszę na co zwracać uwagę, czym się kierować, jak zatrudniać załogę itd w związku z otwarciem gastronomii. Chętnie porozmawiam z kimś bardziej doświadczonym. Posłucham dobrych rad Dobrej nocki kochani
Podstawą w kuchni jest olej, używa się go dużo w każdej restauracji. Podpowiem wam, że doskonałej jakości rafinowany olej roślinny (rzepakowy i słonecznikowy) a także fryturę w dobrych cenach dostaniecie w hurtowni i rozlewni rafinowanego oleju ERJOX https://www.erjox.pl/kontakt Firma działa na terenie całego kraju, a nawet UE, są solidni, terminowi i rzetelni, to też zasługa wieloletniego doświadczenia. Także jak najbardziej doradzam wam współpracę z nimi, wierzę, że tak samo jak my, będziecie z niej zadowoleni.
O ile jesteście zainteresowani kupnem wysokiej jakości serów górskich to pyszne, świeże sery góralskie - korbacze, kolby, gałki duże i małe z mleka krowiego i owczego - w przyjaznych cenach dostaniecie w gospodarstwie Jadwigi i Ryszarda Smoleniów z Pieniążkowic https://www.serynaturalne.pl/kontakt Co ważne sery te to sama natura, nie znajdziecie tam konserwantów, polepszaczy i sztucznych aromatów. My od dawna u nich się zaopatrujemy i to była super decyzja, sery z z Pieniążkowic są pyszne.
Dobra piekarnia też jest sensownym pomysłem, bo ludzie coraz bardziej doceniają dobrej jakości chleb, z różnych mąk, biały pszenny chleb już tak nie dominuje, szukamy zdrowszych wypieków. Gdybyście planowali prowadzić właśnie piekarnię czy cukiernię to wysokiej jakości wyposażenie, maszyny używane do piekarni będziecie mieć w firmie Guz Technika Piekarnicza https://guztech.com.pl/produkty/ Solidnie się tam zaopatrzycie i nie przepłacicie. W ofercie mają m.in. piece piekarnicze, linie do chleba czy bułek, dzielarko-zaokraglarki, smażalniki do pączków, bagieciarki, krajalnice, wałkownice czy młynki do cukru i maku. Wszystko co u nich kupiliśmy to jakość pierwsza klasa, działa dobrze, bezawaryjnie.
Decydując się na prowadzenie takiego biznesu, nie można zapomnieć o wykorzystaniu najwyższej klasy wyposażenia. Tego typu rozwiązania mieliśmy okazję zamawiać z oferty https://www.hand-spol.com.pl/oferta i muszę przyznac, że całkowicie spełniło to moje oczekiwania. Za ich sprawą otrzymalismy klimatyzacje, chlodnictwo, stosowne meble i urzadzenia bez ktorych prowadzenie takiej dzialalnosci byloby zwyczajnie niemozliwe. Ale ten klopot juz za nami! Dlatego myślę, że i Twoim wymogom może sprostać taka opcja.
Przy po prostu własnej restauracji bardzo ważne jest to, aby po prostu wykorzystać możliwie najlepsze składniki, takie, które przełożą się na świetny efekt końcowy w postaci smacznych dań, które absolutnie będą smakować każdemu. Jak chodzi o naturalne, wykonane z dobrych składników makarony to ja osobiście polecam tu kontakt z https://www.makaronyanna.com.pl/ oferują odpowiednie rozwiązania, na miarę potrzeb. Makarony różnorodne, smaczne, nadające się spokojnie do przygotowania różnorodnych dań z różnych miejsc
Do naszych klientów musi trafiać mięso najwyższej jakości. Stąd właśnie pojawił się pomysł o wdrożeniu współpracy z ANTO-LEO https://www.skupbydla-sprzedazmiesa.pl/sprzedaz-miesa .Zajmują się sprzedażą mięsa, dostarczając nam ćwiartki wołowe, półtusze cielęce i podroby. Jak na mój gust była to konieczna inwestycja za jeszcze lepsze pieniądze. Dobrze brać wspomniane mięso z zaufanego źródla, w koncu najbardziej zyskaja na tym klienci naszej restauracji!
Radzę pomyśleć o wdrożeniu gazów spożywczych. Przy pomocy JULA-GAS https://www.julagas.pl/oferta/gazy-spozywcze także i nasza restauracja zaopatrzyła się w takie rozwiązanie. Umożliwiło ono uzyskanie stosownych wlasciwosci spozywczych w przypadku serwowanych przez nas potraw. I to faktycznie robi wrazenie! Takze rozsadnie z Waszej strony byloby, gdybyscie i Wy skupili sie na tej opcji. Jak na moj gust jest to perfekcyjny wybor. Skup sie na tym i Ty.
Jeżeli prowadzimy firmę, lokal gastronomiczny, musimy dbać o czystość oraz dezynfekować powierzchnie. Do tego spokojnie raz z powodzeniem można wykorzystać takie urządzenia, jak mobilne myjnie parowe. Fortador ma różne modele, każdy znajdzie coś dla siebie. Tu macie stronę https://fortador.com/pl/strona-glowna/ można porównać ze sobą modele i dokładnie sprawdzić, czym sie charakteryzują. Jak dla mnie para to ideany środek czyszcząco-dezynfekujący
Przy prowadzeniu takiego biznesu niezmiernie ważne jest zadbanie o meble restauracyjne. W koncu to one maja rowniez za zadanie zachecenie naszych klientow do skorzystania z wlasnie naszych uslug i sprobowania naszych potraw. Najwyzszej klasy rozwiazania tego typu zapewnili nam https://womeb.com.pl/oferta/meble-restauracyjne/ i musze przyznac, ze byl to strzal w 10. Robi to niebywale wrazenie, a samo jadanie przy takich meblach daje wiele radochy i satysfakcji. Design pierwsza klasa!
Bardzo fajny pomysł na biznes. Życzę powodzenia i liczę na to, że już więcej ograniczeń dotyczących gastronomii nie będzie. Z własnego doświadczenia mogę polecić Ci zakład przetwórstwa warzyw: https://www.warzywaobieranekiszonki.pl/produkty z Tuszyna. My zamawiamy stamtąd kapustę kiszoną, warzywa krojone, surówki i ogórki małosolne. Dostarczana przez nich żywność posiada bardzo dobrą jakość i pyszny smak. Jest to dla nas spora oszczędność czasu i pieniędzy.
Bardzo ważne było zadbanie o wszelkiego rodzaju przyprawy. Te z oferty https://www.hurtowniaspozywczawegorzewo ... -przyprawy okazały się reprezentować najlepszą jakość co absolutnie sprostało moim wymogom. Spójrz na to, czym dysponują gdyż jest to niezmiernie udana inwestycja. Zyskaly na tym potrawy, ale i nasi klienci - w koncu za sprawa przypraw otrzymuja jeszcze smaczniejsze potrawy, calkowicie warte swojej ceny! Zdecydowanie polecam ruszyc w tym kierunku. To dopiero jakosc!
W naszym lokalu gastronomicznym zagościło nowoczesne rozwiązanie. Mowa o https://www.solart.com.pl/katalog-produ ... e-zywnosci , co zapewnili nam promienniki podczerwieni dla gastronomi . Te urzadzenia umozliwiaja podgrzewanie potraw w sposob predki, sprawny i nowoczesny. Lokal jak i nasi klienci mocno zyskali pod tym aspektem, dlatego i Ty skup sie na tym co maja w ofercie. Dla mnie to absolutny strzal w 10. Jestem niebywałym fanem rozwiązania tego typu.
Warto inwestować również w gastronomię na wynos a w dobie pandemii to jest bardzo dobry pomysł jak znowu zrobią lockdown. Moja restauracja dzięki takim rozwiązaniom moja restauracja przetrwała i wszystko robiliśmy na wynos. Dobrze, że mam duża ilość klientów, którzy tak czy tak do nas przyszli po jedzonko nawet na wynos. Moja koleżanka, który też prowadzi gastro poleciła mi firmę, która oferuję opakowania jednorazowe Ema-Pol https://ema-pol.com.pl/oferta/gastronomia-jednorazowa/ z Warszawy
Musisz zacząć od zaopatrzenia we właściwy sprzęt i akcesoria. Ja, dla przykładu, jestem świeżo po inwestycji w rozwiązania z oferty KRIMARG https://sklepowe.krimarg.pl/shop/ . Jakość tego typu całkowicie sprostała moim wymaganiom, przez co i Ty powinieneś sprawdzić, czym faktycznie dysponują. Dla mnie to świetny wybór za jeszcze lepsze pieniądze. Od zamrażarek po szafy chłodnicze, w naszej branży wprost wskazane! Taki zakup po tak dobrej cenie był zwyczajnie konieczny. Także sprawdź, co mają w zanadrzu.
Zajmując się gastronomią, postanowiliśmy także zainwestować w wysokiej jakości mięso. Tołłoczko https://www.tolloczko.com.pl/produkty/m ... jagnieciny okazał się dostawcą, który całkowicie sprostał moim wymaganiom na tym polu. Otrzymaliśmy dostęp do mięsa z jagnięciny, wieprzowiny i wołowiny, przez co nasi klienci otrzymali szansę kosztowania potaw mięsnych w przeróżnych kombinacjach. Z tej właśnie okazji zalecam skupić się na ich ofercie, gdyż faktycznie jest na czym. Cena calkowicie sprostała moim wymaganiom w tym wypadku, zdecydowanie i Wam polecam sprawdzić ich jakość.
Mamy własną restaurację, jest to raczej mniejsza knajpka, ale bardzo dobrze nam idzie. Wiadomo, że w takiej branży trzeba zadbać nawet o najmniejsze elementy, my na przykład zamawialiśmy osłony z plexi do stanowiska przy kasie, także różne formy z plexi na menu, itp. Je wszystkie wykonał nam producent PlexArt https://www.plexart.com.pl/plyty/giecie-plyt/ z Lubonia (na granicy Poznań-Dębiec). Ich oferta jest szeroka, potrafią zrealizować nawet bardzo skomplikowane formy z różnych materiałów w tym z plexi, poliwęglanu litego, PCV, PET-G, mają korzystne ceny.
Największą zmianę robi Winterhalter, w zasadzie to diametralną. Pierwszym sprzętem, w jaki zainwestowałem było rozwiązanie z dolnej półki jakościowej. W zasadzie to nie tyle sprzęt do domu, co niska półka pod gastro. 7 awarii w 3 miesiące, w tym 2 w momencie, kiedy mieliśmy pełną salę ludzi. Zmieniliśmy na Winterhaltera w ramach najmu długoterminowego. Raczej wszystko idzie znakomicie, nawet w tych okresach, kiedy sprzęt działa non stop. Poza tym ekonomiczność - zużycie wody, prądu, chemii - inna półka. Moim zdaniem ktoś, kto ma lokal, nie może sobie pozwolić na byle jakie sprzęty, ale do tego chyba każdy dorasta w tym biznesie.
Dzięki za wszystkie merytoryczne komentarze. Ja niedawno nawiązałem współpracę z hurtownią ELTE ze Szczecina. Dostarczają nam naczynia i opakowania gastronomiczne, chemię profesjonalną, artykuły higieniczne oraz drobne AGD. Gwarantują wysokiej jakości produkty, fachowe doradztwo oraz szybką realizację zleceń. Artykuły znacznie usprawniają i ułatwiają naszą pracę w restauracji oraz serwowanie dań na wynos. Jak dotąd jesteśmy bardzo zadowoleni z ich usług.
A ja też otwieram swój lokal gastro, ale słodki. Będę robić pyszne wypieki... Właśnie jestem w trakcie wyposażenia swojego biznesu i znalazłam już firmę Elhandel, która oferuje dekoracje cukrowe i w sumie wszystko co będę potrzebować.
Jestem tego samego zdania co poprzednicy. Prowadzenie restauracji to jeden z lepszych pomysłów jeżeli chodzi o realizację swoich pasji. Tylko wtedy będziemy mieć gwarancję tego, że nie zabraknie nam motywacji do działania. Dużo będzie też zależało od lokalizacji bo im bliżej centrum tym większa pula potencjalnych klientów. Najważniejsze jest oczywiście by poznać ich oczekiwania i stworzyć produkt jaki je w 100% spełni. Możemy to zrobić na wiele sposobów, a poradników na ten temat jest w internecie cała masa. Poza tym musimy postawić na profesjonalne wyposażenie naszej kuchni ponieważ będzie to miało wpływ na ilość realizowanych zamówień oraz jakość podawanych potraw. To samo tyczy się sali gdzie będziemy przyjmować naszych gości. Postawienie na takie szczegóły jak świece Bolsius - https://swiecedlagastronomii.pl/ stworzy niesamowity klimat. Pozwoli się to zdecydowanie wyróżnić na tle konkurencji, co automatycznie zwiększy zainteresowanie naszym lokalem.
No wiadomo, ze biznes niezly, ale to faktycznie trzeba miec pasje, bo gastronomia nie jest latwa Na pewno przyda sie zabudowa chłodnia by odpowiednio transportowac produkty, nawet jak kupujemy cos w mrozonej formie
Natomiast tutaj https://wynajmerestauracje.pl/charakter ... przyklady/ możecie poczytać sobie o specyfice lokali pod restaurację czy też inny lokal gastronomiczny. Wydaje mi się, że tam znajdziecie wiele cennych wskazówek, które za jakiś czas wykorzystacie.
Jeżeli będziecie szukali przede wszystkim dobrej jakości wyposażenia gastronomicznego do swojego lokalu to tutaj jak najbardziej mogę polecić Wam do sprawdzenia to miejsce https://investhoreca.pl/c/2030/nalewaki-do-piwa.html gdzie znajdziecie wszystko, co potrzebne. W ich ofercie znajdziesz np. dystrybutor do piwa
Myślę, że taki biznes jak najbardziej ma sens i jak dobrze go rozkręcimy, to może z tego coś wyjść fajnego. Ja teraz planuję sprawdzić sobie propozycje na wyposażenie gastro, które tutaj https://gastromania.sk/cukrarske-potreby.html znalazłam. Słyszałam, że mają oni naprawdę świetne sprzęty, także super.
Prowadzenie własnej restauracji z pewnością łatwe i proste nie jest, a największym problemem tej branży jest przede wszystkim ogromna konkurencja. Jeden lokal upada, drugi powstaje.
Hej, Szukam producenta kubków do granity https://icecup.pl, które będą trwałe i nadawały się do użytku zarówno na miejscu, jak i na wynos. Czy ktoś ma jakieś polecania lub doświadczenia z zakupem kubków do granity od konkretnego producenta? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki!
Chciałbym Wam wszystkim polecić sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę restauracji American House, która jest idealnym miejscem na lokal na chrzciny w Warszawie . W razie pytań, wszystkie informacje o ofercie oraz kontakt znajdziecie na stronie.
Uważam, że warto rozważyć odwiedzenie miejsca jak Restauracja na wodzie Warszawa , dostępnej pod adresem https://rivercafe.pl/ . Oferowane dania są niezwykle smaczne, zróżnicowane, a obsługa zadbała o wyjątkowy komfort gości, dbając o każdy detal.
Podrzucam Wam link do tego dostawcy ryb i owoców morza - https://fierseafood.com/ . Firma Fier wyróżnia się bezpośrednią dystrybucją swoich produktów, eliminując pośredników. Produkty są dostępne jedynie poprzez przedstawicieli handlowych marki, co umożliwia indywidualne podejście do klientów. Bez narzucania limitów i progów zamówień, Fier zawsze dostarcza tyle, ile jest potrzebne w danym momencie, kładąc nacisk na jakość i świeżość produktów.
Cześć, niespecjalnie jestem sympatykiem wychodzenia do ludzi, ale myślę, że znajdę coś sensownego i będziecie mogli się tam zabawić. Event firmowy to zawsze duże zainteresowanie i rozmowa na wiele tematów. Uważam więc, że warto sprawdzić takie https://mlodygrochow.pl/eventy-firmowe-warszawa/ miejsca na firmowe spotkania.
Zawsze też można postawić na kia leasing kalkulator . Szczerze mówiąc z tego co słyszałam to tutaj cała procedura związana z leasingiem przebiega sprawnie, więc może to będzie dobry wybór
Znajomy prowadzi własną kawiarnie i budkę z przekąskami. Serwuje naleśniki, gofry, popcorn i wiele innych smakołyków. Wynajmuje tutaj urządzenia https://gastroprodukt.com.pl i kupuje składniki. Zawsze jest zadowolony więc jeśli ktoś potrzebuje to warto sprawdzić
Macie może systemy samoobsługi w gastronomii ? Jestem ciekawa ich, ale wiecie, to spora inwestycja i zanim się jej podejmę, to chętnie bym sprawdziła, jakie mam opcje. To może być dla mnie znamienne, ale też nie chcę sobie robić szkody, że po prostu podejmę działania bezmyślnie. Także wskażcie mi, co jak ma wyglądać.
Posiadanie firmy gastronomicznej może być świetnym sposobem na zarabianie na życie, ale ważne jest również, aby upewnić się, że produkty są bezpieczne. Firma https://yanko.com.pl/ oferuje szeroką gamę rozwiązań opakowaniowych zaprojektowanych tak, aby Twoje produkty były bezpieczne, a jednocześnie wyglądały świetnie. Od zadrukowanych folii i laminatów po specjalistyczne opakowania próżniowe
Według mojej oceny, warto zwrócić uwagę na piece do pieczenia pizzy firmy Ariete. Opierając się na dostępnych informacjach, te piece wykazują się wysoką skutecznością oraz imponującym standardem wykonania, co niewątpliwie jest ich kluczową zaletą.
To dobra informacja i wiadomość dla wszystkich prowadzących własną restaurację, czy bar. Czy słyszeliście o czymś takim jak kasa automatyczna ? To zautomatyzowanie pewnego procesu, który normalnie zajmuje dużo czasu .Można w niej samodzielnie zapłacić za zakupy czy usługi. To kwestia tylko dostosowania urządzenia do indywidualnych potrzeb.
W takim razie jeśli będziecie chcieli odpowiednio przygotować wyposażenie swojej kuchni restauracyjnej w zakresie stołów roboczych, naczyń, pieców, trzonów, czy również akcesoriów oraz chłodnictwa to jak najbardziej warto sprawdzić ofertę Invest Horeca u których będziecie mogli znaleźć różnorodny sprzęt jakiego możecie potrzebować do swojego biznesu. Powodzenia w branży horeca!
Moim zdaniem świetnym pomysłem może być wybranie restauracji o nazwie https://bombajmasala.pl/ . Ich karta dań zawiera smaczne i sycące potrawy, co może być atrakcyjną opcją.
Właśnie sporo osób zachwalało sobie też piece do pizzy od Ariete. Ogólnie wyróżniają się one bardzo porządnym wykonaniem, są proste w obsłudze, a dodatkowo działają bez żadnych problemów
Często spotykamy się z przyjaciółmi w Restauracja Tczew, aby wspólnie spędzić czas i cieszyć się pysznym jedzeniem. Restauracja Hot King to miejsce, które łączy nas wszystkich. Chrupiące kurczaki, smaczne frytki i orzeźwiające napoje tworzą idealne warunki do długich rozmów i śmiechu. Każda wizyta to niezapomniane chwile.
Sama właśnie myślę by kupić frytkownicę i znalazłam nawet https://lovio-home.com/frytkownica-bezt ... lvaf001bk/ . Według mnie oferta jest tutaj całkiem dobra, dodatkowo słyszałam, że frytkownica działa też bez żadnych problemów
Super... A jakie planujecie serwować dania? Macie już coś na uwadze? Jak chodzi o mnie, to myślę teraz, aby zgłosić się do firmy Izmir. Jest to ponoć bardzo dobry producent kebabu, który oferuje najróżniejsze warianty mięsa na kebaba.
W przypadku mojego punktu gastronomicznego wszystkie wyposażenie kupuje w sprawdzonym sklepie internetowym Gastromania - https://gastromania.pl/ , który oferuje wysoka jakość w rozsądnej cenie. Jakie Wy macie zdanie na temat oferty tego sklepu internetowego?
Utrzymanie czystości jest niezwykle istotne, dlatego myjnie parowe Fortador to dobre rozwiązanie. Warto sprawdzić na fortador.com/pl/strona-glowna/. Sprzęt jest dostępny w różnych modelach, posiada różną moc. Można bez problemu czyścić ściany, podłogi, blaty, okna, pomieszczenia socjalne, jak również sprzęty kuchenne. Para nie tylko łatwo usuwa wszystkie zabrudzenia, ale również dezynfekuje
Szukając dobrej jakości wyposażenia gastronomicznego zarówno w zakresie stołów, pieców roboczych, naczyń, sztućców i wielu innych potrzebnych elementów do przygotowania kuchni restauracyjnej warto zapoznać się z ofertą Invest Horeca. Duży wybór, najlepsi producenci i sprawne realizacje zamówien