Wybielanie zębów

Siłownia na odstresowanie po pracy? Jaki ekspres do kawy kupić do biura? Wątek lifestylowy.
Awatar użytkownika
Biznesowa

Wybielanie zębów

Post autor: Biznesowa »

Cześć, zastanawiam się nad wybielaniem zebów u stomatologa. Próbowałam już różnych domowych sposobów ale nie jestem zadowolona z efektu. Czy możecie polecić gabinet, w którym wybiele skutecznie zęby?
Awatar użytkownika
nosleep

Re: Wybielanie zębów

Post autor: nosleep »

Niestety domowymi sposobami ciężko jest wybielić zęby. Można je trochę rozjaśnić ale nie da się uzyskać takiego efektu jak podczas zabiegu wykonywanego w gabinecie stomatologicznym. Bardzo skuteczne wybielanie zębów w Krakowie oferuje Centrum Implantologii i Stomatologii Estetycznej doktor Świątkowskiej. Tu zęby wybielane sa za pomocą specjalnej lampy dzięki czemu efekty widać od razu po zabiegu. Wybielanie jest bezpieczne i całkowicie bezbolesne.
Awatar użytkownika
Juszczak

Post autor: Juszczak »

Myślę,że sporo może tu zdzialac regularna pielegnacja i higiena jamy ustnej. Dzieki temu nie tylko pozbedziemy sie prochnicy ale tez wybielimy zeby,nawet jesli lubimy pić kawę czy palić papierosy. Tutaj https://sabaithai.pl/kategoria-produktu/pasty/ mamy do wyboru takie pasty do zebów w zależności od naszych potrzeb. Ja od siebie polecam szczegolnie tą na bazie węgla aktywnego bo ta skutecznie rozjaśni nasz usmiech :)
Awatar użytkownika
Mela

Post autor: Mela »

Też planuję taki zabieg, ale najpierw muszę rzucić palenie, bo póki co to mijałoby się z celem. Ale postanowiłam w końcu zadbać o swoje zdrowie, przeczytałam pozytywne opinie na temat tabletek Recigar i też postanowiłam kupić. Może ktoś z Was akurat stosuje, lub stosował i podzieli się opinią?
Awatar użytkownika
tyshawn50

Post autor: tyshawn50 »

Wybielanie zębów powinno być przeprowadzane w profesjonalnym gabinecie dentystycznym.
Gośka

Post autor: Gośka »

Piękne zęby to wizytówka każdego z nas więc warto zadbać o swój uśmiech. W tym celu podstawą bez wątpienia jest porządna szczoteczka do zębów. Sama bardzo bym chciała kupić sobie szczoteczkę soniczną - https://www.shop-dent.pl/pl/blog/rankin ... 34131.html, żeby zadbać o zdrowie swoich zębów. W rankingu zostały zestawione najlesze modele i myślę, że coś z tego sobie wybiorę.

drukarki używane
ręnika

Post autor: ręnika »

Również wybielam swoje zęby, jak ktoś tu wspomniał zęby to nasza wizytówka jak się uśmiechamy. Teraz za maseczką może nie zawsze widać nasz uśmiech, ale ja wolę o niego zadbać. Wybielam jedynie u dentysty, domowe sposoby nigdy mi nie pasowały i nie przynosiły dobrych rezultatów, a tak to w swojej przychodni, w Dentalu na Lwowskiej w Lublinie, mam profesjonalnie wykonana usługę wybielania, w korzystnej cenie i przez dobrego dentystę. Efekt długo się utrzymuje, samo wybielanie trwa krótko, nic nie boli, a działa super, polecam.
Awatar użytkownika
kaniks

Post autor: kaniks »

Polecam wejść w tą stronę, opisali tutaj ten problem polecam http://www.krainazdrowegousmiechu.pl/implanty
szczuruś

Post autor: szczuruś »

Nie jestem jeszcze na etapie wybielania zębów, ale na pewno będę chciała to robić. Tylko muszę najpierw tutaj dowiedzieć się , jaki stomatolog wrocław cennik ma najniższy. Wiecie, czasy są niepewne, nie wiadomo, co możemy robić, a czego nie. Dlatego też lepiej szukać tanich rozwiązań.
Miśka

Post autor: Miśka »

Jeśli chodzi o wybielanie zębów to w Tychach idealnie wam się sprawdzi przychodnia stomatologiczna ES Dentica https://www.esdentica.pl/uslugi/stomatologia-estetyczna Wybielałam u nich zęby za pomocą lampy Beyond i jestem w 100 % zadowolona, efekt jest świetny i już długo się utrzymuje. Sama przychodnia jest fajna, nowoczesna z przemiła obsługa o i ceny mają w porządku.

samsung clp-365 black
Marcin Róża

Post autor: Marcin Róża »

Cześć,
domowymi sposobami nie wybielisz zębów. Efekt zdecydowanie Cię nie zadowoli, a stracisz tylko i wyłącznie czas na próbowanie nowych metod. Oczywiście można wybielić zęby w domu, ale pod okiem specjalistów. Żona udała się do Villa Nova Dental Clinic i najpierw zrobili jej wycisk w celu wykonania indywidualnej szyny, następnie otrzymała specjalny żel z instrukcją nakładania. Są również inne metody, ale wszystko lepiej skonsultować z lekarzem. Sprawdź sobie ich ofertę. Stacjonują w Warszawie i od lat sam korzystam z ich ofert. :)
Pozdrawiam
Marcin
Miśia

Post autor: Miśia »

Żeby wybielić żeby to trzeba mieć wszystkie żeby wyleczone. Także to nie jest na pewno tak od razu że ma sie wybielane zeby i już ;)Ja to jak narazie wybieram się do dentysty i przy okazji chce by mi wykonano w moim mieście rtg zębów w częstochowie Cena tez widziałam, ze jest w porządku.
Żaneta23

Post autor: Żaneta23 »

Mnie również interesował zabieg wybielania zębów. Sytuacja jest jednak dość problematyczna, ze względu na to, że jestem w trakcie prostowania zgryzu. Mój ortodonta Szczecin wyjaśnił mi, że jest to możliwe jedynie u osób, które noszą aparat korygujący czasowo, np. tylko na noc. Dlatego, jeśli macie w planach rozpoczęcie leczenia, koniecznie pomyślcie o wybielaniu już teraz.
WeronikaZmyś

Post autor: WeronikaZmyś »

Ciężko wybielić zęby domowymi sposobami, znam to z autopsji. Jeśli jesteś z Warszawy mogę Ci polecić Villa Nova, a w szczególności dr Emmę Kiworkową :) Wybielanie dobiera inne dla każdego pacjenta, ponieważ każdy ząb jest inny. U mnie był taki problem, że mam bardzo wrażliwe zęby i przez kilka tygodni musiałam używać specjalnej pasty w celu odbudowy warstwy ochronnej zęba
Łucja

Post autor: Łucja »

Moim zdaniem warto zainwestować po pierwsze w dobry sprzęt. Szczoteczka, pasta i dodatki jak żyłka dentystyczna. Może powiedzie co sądzicie o czarnej paście do zębów :) ostatnio taką widziałam w sklepie i zastanawiam sie w czym jest ona lepsza od tych zwykłych?
Może to jakaś specjalna metoda na bielsze zęby?
Dorota Wróblewska

Post autor: Dorota Wróblewska »

Jeśli chodzi o wybielanie zębów w domu to jest bardzo dużo sposobów niekoniecznie skutecznych.
Wybielanie węglem aktywnym lub cytryną nie należą do super. Efekty są krótkotrwałe. Od niedawna zaczęłam stosować paski wybielające marki crest. Możecie je znaleźć na https://paski-wybielajace.com. Polecam paski professional effects, które daję fajne rezultaty już po kilku dniach kuracji. Zakupiłam sobie też pastę wybielającą razem z paskami i jestem meeeega zadowolona z efektów które utrzymują się ok. pół roku. Także inwestycha 200-300 zł na pół roku białych zębów to dobry patent na domowe wybielanie.

wróbel białka tatrzańska
talisa

Post autor: talisa »

Elektryczne szczoteczki do zębów są zdecydowanie warte rozważenia, jeśli chodzi o dbanie o zęby. Są one nie tylko bardziej skuteczne w docieraniu do miejsc, do których nie docierają szczoteczki manualne, ale mają również inne zalety. Według badań, szczoteczki elektryczne mogą usunąć o 21% więcej płytki nazębnej i zmniejszyć stan zapalny dziąseł o 11%. Jeśli więc chcesz poprawić swoją higienę jamy ustnej, z pewnością warto zwrócić uwagę na szczoteczkę elektryczną.
ODPOWIEDZ