Jaką szkołę polecacie dla dziecka?
Zastanawiasz się, jak i w co inwestować? Dołącz do dyskusji.
Jaką szkołę polecacie dla dziecka?
Post autor: dżenis323 »
Już w tym roku moje dziecko wybiera się do liceum i właśnie chcielibyśmy pomóc mu w wyborze. Macie jakieś podpowiedzi? Jakie liceum warte jest zainteresowania w Warszawie? Nie ma dla mnie znaczenia, czy będzie to liceum prywatne czy państwowe. Ważne, aby miało odpowiednio poziom. Polecajcie!
Re: Jaką szkołę polecacie dla dziecka?
Post autor: expiś »
Wybraliśmy dla dziecka Te Vizję na Okopowej. Jest to szkoła prywatna, no i dwujęzyczna. Jak najbardziej mogę polecić Ci tą szkołę z tego względu, że dziecko każdego dnia wiele się uczy, nauka nie jest dla niego męcząca i wynosi ze szkoły bardzo dużo wiedzy, więc myślę, że to ważne.
Post autor: juluś »
O! No ja też słyszałam o tej szkole, bo właśnie moje dziecko chciałoby na Okopowej pójść do liceum, które realizuje program IB, który ma związek z międzynarodową maturą. O tym wszystkim możecie przeczytać sobie bezpośrednio na ich stronie. Myślę, że to bardzo ważny i przede wszystkim dobry krok w przyszłości, no i w dalszą edukację, bo można pomyśleć nawet o studiach za granicą. Super sprawa, mówię Wam!
Post autor: mamiś032 »
No jak już wybiera się szkołę prywatną, to warto wybrać taką, która cieszy się naprawdę dobrą renomą, bo dzięki temu dziecko uczy się w odpowiednich warunkach i przede wszystkim na dobrym poziomie, a takich rzeczy na pewno można oczekiwać od prywatnych placówek. Sprawdzę szkołę, o której mówicie.
Post autor: poluś233 »
Też mam spostrzeżenia dotyczące Te Vizji na Okopowej. My jesteśmy zachwyceni, bo córka kończyła ostatnią klasę podstawówki w czasie pandemii. Obawialiśmy się o wyniki końcowe, ale szkoła udźwignęła wszystko. Córka uczyła sie tak samo, jak w szkole.
Post autor: kasiuś »
Moje dziecko wie już jaką szkołę wybrać ale czeka teraz na maturę. Zamówiłam mu do utrwalenia wiadomości książkę pt " Repetytorium maturzysty 2021. Wiedza o społeczeństwie" z tego sklepu tutaj https://www.taniaksiazka.pl/t/repetytorium-maturalne . Dla ułatwienia wiele treści zostało umieszczonych na rozmaitych grafikach, diagramach, wykresach i tabelach, które pomagają zrozumieć, a przede wszystkim zapamiętać podane informacje.
Post autor: memuś0222 »
Wybieramy dla dziecka szkołę z rozszerzonym programem i rozszerzonym językiem angielskim. Udało nam się znaleźć takie miejsce, jak Te Vizja, która oferuje taki program edukacyjny. Z pewnością się zastanowimy, bo oferta moim zdaniem jest bardzo imponująca.
Post autor: małwa »
Dobrze przemyślcie wybór, żebyście potem nie musieli dziecka uczyć, jakie są planety układu słonecznego od najmniejszej do największej https://venus-and-mars.com/planety-ukla ... nformacje/ i jak to wszystko działa. Niektóre szkoły nie przykładają się należycie do tego, czego mają uczyć. Dlatego warto jest dobrze to rozważyć.
Post autor: saruś9494 »
Z takich szkół w Warszawie to faktycznie kojarzę tylko Te Vizję, ale to może dlatego, że nie mieszkam w okolicy. Nie mam dzieci, więc konkretnie nie powiem Ci, jak wygląda edukacja, ale znajoma ma dziecko w tej szkole i za każdym razem słyszę bardzo dobre opinie, więc myślę, że to świadczy o dobrej edukacji.
Post autor: Lućka »
Je jestem zdecydowaną zwolenniczką posyłania do szkół powszechnych, gdzie dzieci widzą się najpierw w szkole a później na podwórku. Szczególnie wyprawie do pierwszej klasy towarzyszy nam tzn. dzieciom i rodzicom nie mały stres .Jak przygotować się w domu do tego wydarzenia? Wiele jest publikacji na ten temat ale ta https://www.jamama.pl/dziecko/uczen/pie ... wanie-187/ - wyjątkowo przypadła mi do gustu.Wraz z początkiem nowego etapu w życiu, w głowach dzieci pojawiają się wątpliwości, które rodzic powinien jak najszybciej rozwiać. Z dzieckiem trzeba po prostu rozmawiać.
- Morella
Taka moja rada - nie naciskajcie. W przypadku nastolatków jest to najgorsze co możecie zrobić... Ja akurat nie musiałam przekonywać córki do wybranej przeze mnie szkoły, sama chciała iść do Te Vizji, właśnie przy Okopowej. Myśli o studiowaniu za granicą a tu liceum z międzynarodową maturą sporo ułatwia.
- Wlada
Jak szukacie szkoły w Warszawie to z pewnością powinniście wziąć pod uwagę Te Vizje. Ja akurat wybrałam ich szkołę w centrum, przy Okopowej. Super jest to, że tu można już zapisać dzieci do przedszkola, później w tym samym miejscu mają podstawówkę, a później liceum, wszystko na bardzo wysokim poziomie.
- Gretta
Ja nie byłam w sumie za prywatnym, no ale wszystko tak się jakoś dziwnie potoczyło, że zapisałam syna do prywatnego. Z każdym dniem miałam same pozytywne zaskoczenia, dużo rzeczy tu bardzo mi się spodobało, poziom bardzo wysoki, a co najważniejsze atmosfera w szkole była super, wszyscy mili. Te Vizja zdała egzamin, dalej zdaje nawet przy tej całej pandemii.
Post autor: Kolęk »
Cześć, dobrze cię rozumiem. Chciałbym, żebyś zadał to pytanie. Od samego początku trzeba było zatrudnić nauczyciela matematyki. Syn też nie różnił się wiedzą na ten temat, kiedy odkryliśmy korepetycje z matematyki, wszystko mu szło pod górę. Mam nadzieję, że posłuchałeś mojej rady i twój syn stanie się geniuszem matematyki!
Post autor: patkaa »
Wybierając Liceum TE Vizja w Warszawie, wiedzieliśmy, że zapewnimy naszemu dziecku najlepsze możliwe przygotowanie do przyszłości. Nowoczesne metody nauczania i międzynarodowy program to wielka wartość tej szkoły.