malowanie elewacji Łódż?
Rozmowy nie tylko o pracy - życie, rodzina, związki, zdrowie.
- Nowinka
malowanie elewacji Łódż?
Czy możecie polecić firmę, która wykona malowanie elewacji? Jak wpisuję wyszukiwarkę malowanie elewacji Łódż okazuje się, że firm jest dość sporo. Jednak szukam kogoś, kto na pewno podejmie się wykonania pracy jeszcze w tym sezonie. Możecie kogoś zarekomendować?
-
Re: malowanie elewacji Łódż?
Z doświadczenia mogę poradzić, żeby w miejscach bardziej narażonych na zabrudzenia pomyśleć o innym rodzaju elewacji. Na przykład u mnie przy wejściu ściana jest obłożona płytkami elewacyjnymi Piano z Jońca, w kolorze pirytu. Mają łupaną powierzchnię, super to wygląda. A do tego materiał solidny i trwały. Na tym paluszków mojego synka już nie widać 

- Szefowa
A skoro już jesteśmy przy takich tematach, to jakich farb używaliście podczas remontu Waszego mieszkania? Czy ktoś z Was miał może do czynienia z farbami dekoral professional? I jak się one sprawdziły? Ja słyszałam, że występują one w wielu różnych wersjach - jako farby akrylowe, lateksowe, silikonowe itp. Czy Waszym zdaniem to dobry wybór jako farby do wnętrz?
- Neya
Czasem nie wystarczy samo czyszczenie elewacji i trzeba odświeżyć jej kolor. Tak się dzieje zwłaszcza, wtedy gdy zachodzi konieczność pomalowania elewacji po remoncie. O czym należy pamiętać podczas malowania elewacji po ociepleniu styropianem, dowiesz się z artykułu: https://umyjemto.pl/2023/10/jak-malowac ... yropianem/. W poradniku tym znajdziesz wiele wskazówek na temat wyboru rodzaju farby i sposobów jej aplikacji.