Trzoda chlewna - hodowla
Trzoda chlewna - hodowla
Post autor: Maśni »
Re: Trzoda chlewna - hodowla
Post autor: jusż »
Problem z wykrywaniem rui to stosunkowo częsty problem, też to przerabiałem. Feromony jak najbardziej są do nabycia. Miałeś kiedykolwiek i jakąkolwiek styczność z tego typu preparatami?Maśni pisze: ↑02 sie 2021, 12:08 Na pewno znajdą się tutaj też rolnicy posiadający większe gospodarstwa i będą w stanie doradzić w temacie. jestem właścicielem hodowli trzody chlewnej, mam taki problem, że część moich loszek właściwie nie reaguje na knura, w związku z czym wiadomo, powtarzają się puste dni, za dużo mnie to kosztuje. Co mogę zrobić, jakieś propozycje? Wiem, że można kupić preparaty z feromonami knura, jak to się sprawdza?
Post autor: łajdziak »
A to takie preparaty w ogóle są dostępne? Sam mam tego typu problem już jakiś czas, zaczyna to powoli generować straty.jusż pisze: ↑16 sie 2021, 21:57Problem z wykrywaniem rui to stosunkowo częsty problem, też to przerabiałem. Feromony jak najbardziej są do nabycia. Miałeś kiedykolwiek i jakąkolwiek styczność z tego typu preparatami?Maśni pisze: ↑02 sie 2021, 12:08 Na pewno znajdą się tutaj też rolnicy posiadający większe gospodarstwa i będą w stanie doradzić w temacie. jestem właścicielem hodowli trzody chlewnej, mam taki problem, że część moich loszek właściwie nie reaguje na knura, w związku z czym wiadomo, powtarzają się puste dni, za dużo mnie to kosztuje. Co mogę zrobić, jakieś propozycje? Wiem, że można kupić preparaty z feromonami knura, jak to się sprawdza?
Post autor: józeffek »
Oczywiście, są dostępne i nazywają się Boarbetter, nie słyszałeś?łajdziak pisze: ↑18 sie 2021, 14:11A to takie preparaty w ogóle są dostępne? Sam mam tego typu problem już jakiś czas, zaczyna to powoli generować straty.jusż pisze: ↑16 sie 2021, 21:57Problem z wykrywaniem rui to stosunkowo częsty problem, też to przerabiałem. Feromony jak najbardziej są do nabycia. Miałeś kiedykolwiek i jakąkolwiek styczność z tego typu preparatami?Maśni pisze: ↑02 sie 2021, 12:08 Na pewno znajdą się tutaj też rolnicy posiadający większe gospodarstwa i będą w stanie doradzić w temacie. jestem właścicielem hodowli trzody chlewnej, mam taki problem, że część moich loszek właściwie nie reaguje na knura, w związku z czym wiadomo, powtarzają się puste dni, za dużo mnie to kosztuje. Co mogę zrobić, jakieś propozycje? Wiem, że można kupić preparaty z feromonami knura, jak to się sprawdza?
Post autor: ajiłicz »
a czy ktoś może więcej powiedziec o tym produkcie?Maśni pisze: ↑02 sie 2021, 12:08 Na pewno znajdą się tutaj też rolnicy posiadający większe gospodarstwa i będą w stanie doradzić w temacie. jestem właścicielem hodowli trzody chlewnej, mam taki problem, że część moich loszek właściwie nie reaguje na knura, w związku z czym wiadomo, powtarzają się puste dni, za dużo mnie to kosztuje. Co mogę zrobić, jakieś propozycje? Wiem, że można kupić preparaty z feromonami knura, jak to się sprawdza?
Post autor: ażnik »
A co chciałbyś konkretnie wiedzieć, służe pomocą.ajiłicz pisze: ↑29 sie 2021, 20:32a czy ktoś może więcej powiedziec o tym produkcie?Maśni pisze: ↑02 sie 2021, 12:08 Na pewno znajdą się tutaj też rolnicy posiadający większe gospodarstwa i będą w stanie doradzić w temacie. jestem właścicielem hodowli trzody chlewnej, mam taki problem, że część moich loszek właściwie nie reaguje na knura, w związku z czym wiadomo, powtarzają się puste dni, za dużo mnie to kosztuje. Co mogę zrobić, jakieś propozycje? Wiem, że można kupić preparaty z feromonami knura, jak to się sprawdza?
Post autor: ajiłicz »
Przede wszystkim, to jak sie to aplikuje?ażnik pisze: ↑12 wrz 2021, 13:38A co chciałbyś konkretnie wiedzieć, służe pomocą.ajiłicz pisze: ↑29 sie 2021, 20:32a czy ktoś może więcej powiedziec o tym produkcie?Maśni pisze: ↑02 sie 2021, 12:08 Na pewno znajdą się tutaj też rolnicy posiadający większe gospodarstwa i będą w stanie doradzić w temacie. jestem właścicielem hodowli trzody chlewnej, mam taki problem, że część moich loszek właściwie nie reaguje na knura, w związku z czym wiadomo, powtarzają się puste dni, za dużo mnie to kosztuje. Co mogę zrobić, jakieś propozycje? Wiem, że można kupić preparaty z feromonami knura, jak to się sprawdza?
Post autor: KomińskiM »
Post autor: płotek »
Post autor: łasuch »
a powiedz mi, ile tego trzeba zużyc?medłon pisze: ↑20 wrz 2021, 22:45To jest w formie sprayu, którym psikasz na ryjek, więc masz 99,9% pewności, że dobrze zaaplikowałeś.ajiłicz pisze: ↑12 wrz 2021, 14:13Przede wszystkim, to jak sie to aplikuje?ażnik pisze: ↑12 wrz 2021, 13:38 ___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
A co chciałbyś konkretnie wiedzieć, służe pomocą.
Post autor: medłon »
To kwestia mocno indywidualna akurat, bo ilość zależy tutaj od wielkości hodowli tak na prawdę.łasuch pisze: ↑21 wrz 2021, 21:30a powiedz mi, ile tego trzeba zużyc?medłon pisze: ↑20 wrz 2021, 22:45To jest w formie sprayu, którym psikasz na ryjek, więc masz 99,9% pewności, że dobrze zaaplikowałeś.ajiłicz pisze: ↑12 wrz 2021, 14:13
Przede wszystkim, to jak sie to aplikuje?
Post autor: Kalien »
Ale pytanie chyba dotyczyło tego, ile produktu trzeba użyć na jedną loszkę, żeby produkt zdał egzamin? I skąd mamy pewność, że akurat odpowiednia jego ilość została zaaplikowana?medłon pisze: ↑22 wrz 2021, 18:36To kwestia mocno indywidualna akurat, bo ilość zależy tutaj od wielkości hodowli tak na prawdę.łasuch pisze: ↑21 wrz 2021, 21:30a powiedz mi, ile tego trzeba zużyc?medłon pisze: ↑20 wrz 2021, 22:45
To jest w formie sprayu, którym psikasz na ryjek, więc masz 99,9% pewności, że dobrze zaaplikowałeś.
Post autor: hiczungłów »
Post autor: Terek »
Post autor: łódka »
Post autor: łódka333 »
Post autor: ódon »
Post autor: Daniel4321łłłł »