hej. To ja z takim pytaniem do was - czy prowadzicie może swoje własne hotele lub restauracje? Jak wam idą interesy? Rozumiem, ze teraz covid itd. ale jak było wczesniej? Dobrze wam szło? Jakie macie rady dla początkujacych w tej dziedzinie? Czekam na wszelkie wskazówki.
Zadbaj o odpowiednią reklamę takiego biznesu bo inaczej zginiesz wśród konkurencji. Oprócz środków na reklamę w sieci warto mieć porządną prezentację która szybko przedstawi zalety naszej oferty i przyciągnie uwagę klientów. Najlepiej zlecić to agencji https://tworzenieprezentacji.pl/ bo zna się na tym jak nikt inny.
Własna restauracja to dobry pomysł ale zadbaj nie tylko o wnętrze ale także zewnętrzną część gdzie postaw małą architekturę w postaci stolików, ławek czy łańcuchów oddzielających twój teren od ulicy. Nie tylko przyciągnie to klientów ale latem pozwoli osiągnąć większe zyski bo ludzie będą także obsługiwani na zewnątrz.
Co do wyposażenia a konkretnie już w sprawie solidnej jakości stolików i stołów to my nasze stoliki zamawialiśmy w Meblant we Wrocławiu https://www.meblant.pl/stoliki-do-restauracji.xml Mają w ofercie różne typy i rozmiary blatów oraz postumentów, z nimi wyposażycie swój lokal w ładne stoliki i nie przepłacicie. My zamówiliśmy u nich m.in. stoliki z blatami typu werzalit do użytku na zewnątrz - są odporne na wodę, wysokie temperatury, promienie UV, doskonale się sprawdzają w praktyce.
Taki biznes należało rozpocząć od wyposażenia w stosowne meble, umożliwiające godne ozdobienie wnętrz. Bardzo użytkowe i uniwersalne meble zapewnili https://womeb.com.pl/meble-hotelowe-restauracyjne/ . To dzięki nim wnętrza prezentują się znacznie atrakcyjniej a dokładnie tego było nam trzeba.
Na pewno nie można zapomnieć o wyposażeniu w postaci świeżej pościeli tego typu dodatków. W najwyższej jakości zapewnili je nam https://aliss.pl/, co umożliwiło komfortowe uzupełnienie naszych pokoi. A to wszystko po to, aby nasi klienci byli możliwie jak najbardziej zadowoleni! Znakomita inwestycja.
To ja podpowiem z kolei, że co do prowadzenia restauracji to najważniejsi są dobrzy pracownicy i dostawcy. U mnie taka bardzo solidna firma, mój najlepszy dostawca to rozlewnia oleju jadalnego zajmująca się sprzedażą, konfekcjonowaniem i rozlewaniem oleju rzepakowego i słonecznikowego - Erjox https://www.erjox.pl/o-nas Ich oleje są wysokiej jakości, smaczne i świeże a zamówicie w butelkach i pojemnikach różnej wielkości. Pod względem cen i terminowości dostaw też jest w porządku. Olej to w każdej kuchni podstawa, także warto od takiego dostawcy zacząć zbierać kontakty.
W biznesie tego typu warto zadbać o drewniane meble, dedykowane pod hotele - a wszystko po to, aby prezentowało się to jak najlepiej. Rozwiązania tego typu zapewnili nam http://konar-meble.pl/oferta/ a to w pełni sprostało moim wymogom. Teraz wnętrza prezentują się bardzo atrakcyjnie.
Ja nie prowadzę własnego biznesu, ale bardzo lubię jeść na mieście. Uważam, że jak ktoś ma bardzo dobre jedzenie, trochę zróżnicowane niż tylko schabowy z ziemniakami i rosół, dobre jakościowo produkty to powinien się utrzymać, bo ludzie będą chcieli wracać
Witam,planujemy zprzyjaciolka otworzyc restauracje,wiec zalezy nam na tym,zeby wszystko dopiac na ostatni guzik. Co sądzicie o wyborze mebli? Myśimy nad tymi https://imperia.net.pl/produkty/lady-i- ... ecepcyjne/ Czy uważacie,że to dobry pomysł? POzdrawiamy.
Własna restauracja to przede wszystkim bardzo dużo zamówień i konieczność szukania dobrych i rzetelnych dostawców. Ja polecam https://www.makaronyanna.com.pl/. Mają świetne makarony z jajek, różne rodzaje, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Plus za jakość, super smak
Jeśli zdecydujecie się na prowadzenie hotelu, to może zainteresuje was ta oferta tu https://nietylkofiranki.pl/reczniki/225 ... noor-.html Macie tu komplet ręczników hotelowych w kolorze białych. Bedą pasowały do wystroju każdej łazienki. Kolor biały jest uniwersalny.
O własnej restauracji czy własnym hotelu mogę jedynie pomarzyć. Z drugiej zaś strony mając tak odpowiedzialne zajęcie, z pewnością nigdzie nie można by już wyjechać, a ja lubię podróżować. Dlatego też może lepiej jest jak jest. Mogę teraz planować wyjazd na grudzień w urocze miejsce do spa w Świeradowie Zdroju do Hotelu Buczyński https://www.hotelbuczynski.com/medical/nasze-kuracje . Mam zamiar wziąć na miejscu kilka zabiegów i wypocząć po wielu miesiącach pracy.
Usługi hotelarskie to bardzo szeroka branża w jakiej możemy wymienić wynajmowanie domów, pokoi czy miejsc noclegowych. Miejsca jakie będą służyły do takich celów, muszą spełniać odpowiednie wymogi sanitarne i te dotyczące samego wyposażenia obiektu. Kolejną kwestią jest to czy chcemy oferować swoje usługi sezonowo czy przez cały rok. W dużej mierze będzie to zależało od atrakcyjności danej lokalizacji. Warto jest zadbać o jak najwyższą jakość usług by uzyskać możliwe dużą liczbę przyznanych obiektowi gwiazdek. Warto też stawiać na takie szczegóły jak dbanie o czystość. Jeżeli chodzi o środki do sprzątania to chemia profesjonalna - https://higiena24.com/25-chemia-profesjonalna najlepiej się sprawdzi bo jest duża bardziej wydajna od tej domowego użytku. Poza tym kupując jej większe ilości możemy liczyć na bardziej atrakcyjne ceny.
Właściwe wyposażenie pokoju hotelowego jest kwestią kluczową. Przede wszystkim muszą się w nim znaleźć wszystko to, co jest niezbędne dla Twoich gości. W strefie spa przyda się z pewnością odzież jednorazowa z włókniny. Warto sprawdzić ofertę tutaj https://sklep.gro-tex.com.pl/162-odziez-jednorazowa i wybrać wszystko, co niezbędne dla Ciebie.
We własnej restauracji przede wszystkim nie zapominajcie o tym, że trzeba stawiać na dobrą jakość i świeżość produktów. Myślę, że mogę wspomnieć Wam o firmie https://fierseafood.com/ . Posiadają w swojej ofercie ryby oraz owoce morza. U nich można liczyć zawsze na wysoką jakość produktów.
Widzę, że wiele osób posiada takie plany i świetnie, że chcecie otworzyć coś własnego. Trzeba jednak pamiętać o tym, że do takiego biznesu trzeba dobrze podejść i odpowiednio się przygotować. Ja trafiłam na fajny poradnik na stronie https://horecaline.pl/ . Wskazówki dla swoich biznesów znajdzie tam cała branża HoReCa.
Wspieranie lokalnych restauracji jest teraz ważniejsze niż kiedykolwiek. Jedną z takich perełek jest miejsce, które nie tylko serwuje wyśmienite potrawy, ale również angażuje się w lokalną społeczność poprzez organizowanie wydarzeń kulturalnych. Ich zaangażowanie w promowanie lokalnych produktów jest godne podziwu. Aby dowiedzieć się więcej o ich inicjatywach i ofercie, odwiedź https://naskrajnej.pl/ i najlepiej sam się zapoznaj.
Tworzenie projektów wnętrz restauracji to zadanie wymagające nie tylko wyczucia stylu, ale i zrozumienia logistyki pracy lokalu gastronomicznego. Projekty wnętrz restauracji muszą łączyć w sobie estetykę, która zachęci klientów do odwiedzin, z praktycznym rozmieszczeniem przestrzeni roboczej, które ułatwi obsługę i przygotowanie potraw. Dlatego dobrze jest sprawdzić ofertę https://limit-form.pl/uslugi/projektowa ... stauracji/