drukarki z leasingu - opłaca się inwestować?

Wszystko o Twoim biznesie. Strategie, zyski, finanse, zakładanie i rozwój firmy.
Awatar użytkownika
Pabian

drukarki z leasingu - opłaca się inwestować?

Post autor: Pabian »

Cześć wszystkim! Jestem tu nowy i szukam rozwiązania swojego problemu z drukarką. Zastanawiam się, czy opłaca się inwestować w drukarki poleasingowe? Moja obecna drukarka zaczyna szwankować i nie wiem, czy warto kupować nową czy może lepiej zdecydować się na drukarki poleasingowe. Słyszałem, że są one tańsze, a jakość nie odbiega znacząco od nowych. Czy ktoś z Was miał już doświadczenie z takimi drukarkami? Chętnie wysłucham Waszych opinii i porad. Z góry dziękuję za pomoc!
xvddd8670

Re: drukarki z leasingu - opłaca się inwestować?

Post autor: xvddd8670 »

Cześć! Drukarki poleasingowe to często dobra opcja – są znacznie tańsze niż nowe, a przy zakupie od sprawdzonego sprzedawcy można trafić na sprzęt w bardzo dobrym stanie. Warto jednak zwrócić uwagę na przebieg (liczbę wydruków), stan tonera, bębnów oraz czy drukarka objęta jest gwarancją.

Dodatkowo polecam podejść do lokalnego serwisu zajmującego się naprawą drukarek – szczególnie takich, jakie Cię interesują (czy to zwykłe biurowe, czy większe maszyny). Technicy, którzy na co dzień je naprawiają, potrafią doradzić, które modele są trwałe i warte uwagi, a których lepiej unikać. Czasem też sami oferują sprawdzony sprzęt poleasingowy lub mogą wskazać, gdzie najlepiej kupić.
ODPOWIEDZ